joi, 1 iunie 2017

Planurile sunt în curs de desfășurare pentru construirea celui de-al Treilea Templu din Ierusalim

Photo courtesy: Thinkstockphotos.com
Rabbi Richman, directorul Departamentului Internațional al Institutului Templului, declară că se angajează să reconstruiască Muntele Templului din Ierusalim.

Comandantul Brigăzii israeliene, colonelul Motta Gur, a capturat Muntele Templului în 1967. După captare, el a anunțat: "Templul Munte este în mâinile noastre! Muntele Templului este în mâinile noastre! "

 Refacerea templului a fost importantă pentru lumea evreiască, deoarece acel loc a fost locul unde regele Solomon a construit primul templu evreiesc. Când a fost distrus acel templu, a fost construit un al doilea templu, care a căzut ulterior în anul 70 d.Hr. la romani.

Recuperarea muntelui  însemnă că evreii ar putea avea al treilea templu mult așteptat. 

"Cred că ar fi greu să nu văd ce sa întâmplat în ultimii 50 de ani - nu doar împlinirea profeției - ci un început extraordinar, un ritm urias înainte", a spus Richman. "Este mai mult decât profetic, este ca un sărut de la Cer, este ca un sărut divin, este ca o partasie intimă cu realitatea compasiunii și dragostei lui Dumnezeu, care își păstrează promisiunile". 

Institutul lucrează deja la planurile pentru noul templu.

 "Astăzi există un lobby în Knesset (parlamentul israelian) cu privire la numărul de membri ai Knesset care vorbesc în mod constant despre drepturile evreilor să se roage pe Muntele Templului", a spus Richman. "Există membri ai Knessetului care vorbesc, de fapt, despre reconstruirea Sfântului Templu. Îți dai seama că acum 20 de ani daca acești oameni ar fi vorbit despre aceste lucruri  în televiziune, ar fi râs lumea de ei". 

Tradus de ValyPavel
Mai mult aici
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu