duminică, 11 iunie 2017

Casa americană de Permise Bill aprobă proiectul de lege pentru sprijinirea creștinilor persecutați din Orientul Mijlociu

 

Legea pentru Irak și Siria privind Genocidul de Urgență și Responsabilitate a fost introdusă de Rep. Chris Smith, (R-NJ) și Anna Eshoo (D-CA). Aceasta ar permite Departamentului Apărării și Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională să ofere sprijin grupurilor și organizațiilor care ajută grupurile minoritare care au fost forțate să-și părăsească casele din cauza terorii statului islamic.

De asemenea, proiectul de lege autorizează sprijinul federal pentru entități care investighează crime împotriva umanității și crime de război în Irak și Siria. 

În cele din urmă, proiectul de lege ar putea ordona procurorului general și secretarului de stat să revizuiască statutul criminalității americane privind genocidul, pentru a vedea dacă sunt necesare mai multe autorități statutare pentru urmărirea penală pentru genocid, crime de război și crime împotriva umanității. 

 Grupul de advocacy, În apărarea creștinilor,(In Defense of Christians) spune că mii de creștini strămutati din nordul Irakului nu au primit ajutor din partea guvernului S.U.A., chiar dacă SUA a dat milioane alocate eforturilor de ajutorare guvernului irakian.

 "Cu excepția cazului în care creștinii încep să primească asistență din partea comunității internaționale, inclusiv din partea guvernului american, ei vor continua să părăsească Irakul, ceea ce nu este în interesul Statelor Unite", a declarat Philippe Nassif, director executiv al IDC. "Această legislație va asigura că guvernul S.U.A. asistă organizațiile care deservesc efectiv aceste comunități".

Proiectul de lege trebuie acum să treacă prin Senat. Apoi va fi trimis președintelui Trump pentru semnare.

Traducere libera

Citeste mai mult aici  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu