duminică, 18 iunie 2017

Stiri pe scurt: "Suntem încolţiţi în toate chipurile, dar nu la strâmtoare; în grea cumpănă, dar nu deznădăjduiţi; prigoniţi, dar nu părăsiţi; trântiţi jos*, dar nu omorâţi."


Păstorul creștin torturat în Vietnam pentru evanghelizare

Un pastor care este întemnițat în Vietnam a raportat recent oficialilor americani tortura pe care a fost nevoită să o suporte.

Potrivit creștinului Astăzi (According to Christian Today), pastorul Nguyen Chinh a fost arestat și întemnițat în Vietnam în 2011. El a fost acuzat de evanghelizare și condamnat la 11 ani de închisoare.

Soția lui, Tran Thi Hong, a dezvăluit că soțul ei a vorbit luna trecută cu oficialii consulatului din S.U.A. din Ho Chi Minh, chiar dacă a fost sfătuit de către ofițerii de închisoare să nu facă acest lucru.

"El a relatat experiențele sale de tortură, amenințări și maltratări pe care le-a suferit de peste șase ani", a spus soția lui. Sunt foarte preocupat de sanatatea sa proasta in izolare, deoarece sufera de sinuzita severa si hipertensiune arteriala.

Chinh a spus că a fost bătut, a fost pus în stocuri și i s-a pus cioburi de sticlă în mâncare.

Soția lui Hong a suferit, de asemenea, sub autorități vietnameze. Ea a fost interogată și bătută pentru întâlnirea cu o delegație americană privind libertatea religioasă din martie.

De asemenea, oficialii vietnamezi i-au spus lui Chinh că soția sa comite adulter, ceea ce era complet neadevărat.

....

Învățătorul creștin a fost ucis, altul a fost răpit in nord-estul Kenyei
 Susținătorii militanților Al Shabaab au intrat într-un complex școală elementară din Kenya nord-estică pe 31 mai și au împușcat pe un profesor creștin, Elly Oloo Ojiema.

Membrii suspectați ai grupului rebelilor somalezi au răpit un alt profesor creștin, Joseph Kamau, împreună cu un profesor musulman care a încercat să-l apere, au spus sursele. Încercând să protejeze pe creștinul kenyan, profesorul musulman de descendență somaleză ia spus atacatorilor că el ar muri cu el, potrivit unui profesor musulman somalez care a cerut anonimatul.

Al Shabaab s-a supărat ", a spus profesorul pentru " Morning Star News ", și a spus profesorului:

" Va vom învăța o lecție pentru protejarea necredincioșilor " și apoi cei doi au fost duși la destinație necunoscută.

Militanții au bătut musulmanii de origine somaleza la școală pentru acceptarea lor a creștinilor kenyeni.

"Vă lansăm un avertisment că vom accepta cu ușurință pe cei care adăpostesc pe acești necredincioși", a declarat unul dintre atacatori, potrivit unei surse locale.


Căci noi cei vii totdeauna suntem daţi la moarte din pricina lui Isus, pentru ca şi viaţa lui Isus să se arate în trupul nostru muritor.2corinteni4:11

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu