duminică, 11 iunie 2017

6 motive pentru care nu se poate ignora Duhul Sfânt


În timp ce predicatorul predica, ea sa ridicat și a strigat: "Am primit Duhul Sfânt, am primit Duhul Sfânt!" Imediat, un diacon bătrân se ridică și strigă mai tare: "Stai jos și liniștește-te, pentru că nu L-ai putut primi aici!"

Din păcate, cred că povestea este reala în prea multe biserici. Probabil că toți am întâlnit adunări de închinare în care ne-am gândit la noi înșine: "Știu că Dumnezeu este omniprezent, dar cu siguranță simt că El nu este niciodată in acest loc!"

Am auzit alți lideri spunând că, în calitate de creștini evanghelici, tratăm de obicei Duhul Sfânt ca un unchi ciudat sau văr de familie. Știm că El există și știm că El face parte din Treimea lui Dumnezeu, dar pentru că acum nu avem ce să facem cu El, avem tendința să-L ignorăm.

Există cu siguranță confuzie, emoționalism și abuz de Scripturi în ceea ce privește doctrina, prezența și lucrarea Duhului Sfânt. Cu toate acestea, dacă nu depindem în mod disperat de Duhul Sfânt în timp ce trăim viața noastră de zi cu zi, atunci nu ne putem aștepta niciodată să umblăm și să trăim în libertatea și victoria care vine doar din Duhul marelui nostru Dumnezeu!

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face în calitate de creștini este să ne amintim mereu descrierile de slujire ale Duhului Sfânt. CV-ul despre Duhul Sfânt ar putea literalmente să umple bibliotecile mari! Cu toate acestea, voi folosi acest scurt moment al zilei dvs. pentru a arăta cel puțin șase adevăruri despre Duhul Sfânt pe care pur și simplu nu le putem ignora în umblarea in credincioșie cu Isus:

1. Duhul Sfânt autorul Scripturilor.
Tot ceea ce știm despre Dumnezeu și cum să trăim cu Dumnezeu vine din Biblie. Suntem recunoscători că Duhul Sfânt a scris Scripturile prin penița oamenilor!

"Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire... "2 Timotei 3:16
Fiindcă, mai întâi de toate, să ştiţi că nicio prorocie din Scriptură nu se tâlcuieşte singură. Căci nicio prorocie n-a fost adusă prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, mânaţi de Duhul Sfânt. 2Petru1:20-21


2. Duhul Sfânt îl înalță pe Isus.

Orice fel de lucrare a Duhului, care pune mai mult accent pe "daruri", "expresii" și "umpleri" decât Isus, puteți fi siguri că lucrarea nu este de la Duhul Sfânt. Lucrarea priorirară a Duhului Sfânt este de a înălța pe Isus. Duhul Sfânt a venit ca să fim profund impresionați de persoana lui Isus Hristos și să plecăm entuziasmați de lucrarea Lui.

Când va veni Mângâietorul, pe care-L voi trimite de la Tatăl, adică Duhul adevărului, care purcede de la Tatăl, El va mărturisi despre Mine. Ioan 15:26

3. Duhul Sfânt ne face biserica.

Biserica nu este o clădire, ci mai degrabă biserica este un popor. Când Duhul lui Dumnezeu își face casa în noi ca și credincioși, devenim biserica. Suntem acum templul Duhului Sfânt trimis pentru a spune lumii că Isus este în viață!

Nu ştiţi că voi sunteţi Templul lui Dumnezeu şi că Duhul lui Dumnezeu locuieşte în voi? 1Corinteni 3:16

4. Duhul Sfânt ne convinge de păcat.

În primul rând, Duhul ne trezește la realitatea ca suntem pacatosi și la nevoia unui Mântuitor. În al doilea rând, ca un copil născut din nou al lui Dumnezeu, Duhul din noi va trezi p sensibilitate la păcat. Lucrurile care nu ne-au deranjat înainte, acum le gasim incomode acolo unde există păcat.

Şi când va veni El, va dovedi lumea vinovată în ce priveşte păcatul, neprihănirea şi judecata. 
 Ioan 16: 8

5. Duhul Sfânt ne ghidează în viața de zi cu zi.


Suntem complet dependenți de lucrarea Duhului Sfânt pentru ca ne ajuta să înțelegem Scripturile, ne îndrumă cu acuratețe pentru a trăi conform Cuvântului și ne îndruma în căile neprihănirii și sfințeniei.

Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. Galateni 5:22 - 23

6. Duhul Sfânt sigilează credincioși până în ziua răscumpărării.
Una dintre marile dorințe ale lui Dumnezeu este ca poporul Său să se simtă în siguranță în dragostea și puterea Lui, pe măsură ce ei sunt martorii lumii. Orice altceva în viață poate fi imprevizibil și instabil - sănătatea, locul de muncă, relațiile noastre și lumea. Cu toate acestea, identitatea noastră în Hristos și destinația veșnică sunt complet sigilate, și nimic nu ne poate despărți de dragostea lui Hristos.

Să nu întristaţi pe Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, prin care aţi fost pecetluiţi pentru ziua răscumpărării. Efeseni 4:30

Căci sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălţimea, nici adâncimea, nici o altă făptură nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru. Romani 8:38 - 39


Doamne, fa-ne creștini plini de Duhul care proclamă cu credincioșie Scripturile scrise de Duhul Sfânt, unui popor care este trezit de Duhul spre slava lui Dumnezeu, să fim martorii unei lumi pierdute care are nevoie disperată de lucrarea Duhului! 

By Shane Pruitt 

2 comentarii:

  1. Isus Hristos este Domnul; asta numai prin Duhul o putem spune.
    ( nu am inteles de ce femeia sa ridicat si a strigat si nu s /a ridicat..noi trebuie sa fim mai corecti decat altii, in orice). :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Slava Domnului , eu sunt f multumita de muzica de la radiounison; nu e de duzina, ma zidesc si ma bucur.Este cel mai serios post crestin pe care l am descoperit; incercati online, e pe 94.0FM.Cat am stta in Brasov nu puteam asculta decat vocea ortodoxiei; pt ca la noi, era muzica tanara..din SUA sau de unde o fi...cu regret..nu are muzicalitate si nici mesaj.

    RăspundețiȘtergere