duminică, 18 iunie 2017

Minoritățile religioase, etnice se confruntă cu persecuția în Kurdistan

 
 Aproximativ 2 milioane de persoane au fugit în Kurdistan, în Irakul de Nord, în ultimii ani, scăpând de conflicte, terorism și persecuții în Siria și Irak

Împreună cu majoritatea kurdă, minoritățile creștinilor asirieni, Yazidi, arabi sunniți, turci sunniți și șiași și alte grupuri etnice și religioase ocupă toată regiunea. Aceste minorități au găsit un refugiu cu libertatea religioasă "relativ robustă", potrivit Comisiei pentru libertăți religioase internaționale (USCIRF) din S.U.A.

Dar numai comparativ. Saptamana trecuta, USCIRF a emis un raport care avertizeaza minoritatile religioase si etnice din Kurdistan necesita o protectie mai mare, mai ales daca referendumul de independenta anuntat recent, programat pentru 25 septembrie, va reusi.

În ciuda diversității regiunii, persistă discriminarea și violența împotriva minorităților etnice și religioase. Ei declară părtinire sistemică și de multe ori trăiesc ca cetățeni de clasa a doua care suferă decizii arbitrare arbitrare. USCIRF a constatat, de asemenea, că Yazidis a fost presat să se identifice drept kurzi, persecutarea persoanelor care critică autoritățile kurde, iar kurzilor prin confiscarea terenurilor de la creștini.

Poliția kurdă a blocat, în aprilie 2016, o demonstrație creștină pașnică împotriva inculpării teritoriului, a raportat Human Rights Watch. Agențiile ONU se confruntă, de asemenea, cu acuzații de ignorare a nevoilor creștinilor strămutate care locuiesc în regiune, potrivit World Watch Monitor.

USCIRF a cerut Statelor Unite și altor state să încurajeze autoritățile regionale să instituie reforme pentru a proteja libertatea religioasă și drepturile minorităților, astfel încât acestea să existe dacă regiunea devine națiune proprie.

sursa- știri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu