luni, 5 iunie 2017

Lucrătorul sanitar creștin moare pe măsură ce doctorii refuză să atingă corpul lui "murdar" în timpul postului Ramadan

 Biserica Memorială Central Brooks din Karachi, Pakistan, 24 decembrie 2016.
Un tânăr muncitor sanitar creștin, care a căzut în stare de inconștiență din cauza sufocarii în timp ce curăța o canalizare, a murit dupa ce medicii musulmani într-un spital au refuzat să atingă trupul murdar, în timpul postului Ramadan, potrivit presei locale.

 Muncitorul, identificat ca Irfan Masih, împreună cu alți trei muncitori sanitari a municipalității locale, au fost dusi la Spitalul Civil din orașul Umerkot din provincia Sindh vineri, dar medicii musulmani au refuzat să-i  trateze până când corpurile lor au fost spălate, Potrivit ziarului Dawn al Pakistanului, care a vorbit cu fratele victimei, Parvez.

"Fratele meu a murit în timpul curățarii  murdăriei de pe corpul său", a spus Parvez.

Doctorii au fost in post datorită lunii sfinte a lui Ramadan. Ceilalți trei muncitori au fost mutați într-un alt spital pentru tratament.

Muncitorii și creștini locali au organizat o demonstrație cu corpul victimei în afara clubului local de presă.. Tatăl victimei a depus o plângere polițienească împotriva medicilor.

Un grup nonprofit, Centrul pentru Drept și Justiție, a numit incidentul "un exemplu de prejudecăți și ură cu care creștinii pakistanezi se confruntă". 

În luna aprilie, un  muncitorde salubritate,  creștin, in varsta de 20 de ani,  a fost împușcat mortal în zona Sheikhupura în provincia Punjab, după ce a refuzat să curețe o casă a unui musulman „influent“, deoarece el nu a vrut să lucreze duminica.

 Victima, Nauman Munir Masih, care a refuzat să măture latrină unui musulman local, identificat ca fiind Dahanu Chadar, a fost amenințată că ii va „rupe picioarele și ii va ciuruii corpul cu gloanțe. 
Masih a fost împușcată  mai târziu de doi bărbați, care se aflau pe motociclete, în timp ce mergea pe o stradă.

Activistul pentru drepturile creștine Napolean Qayyum a comentat la momentul respectiv, „Mulți musulmani consideră că este greu să accepte refuzul a unor «umili»creștini. Aceasta nu este prima dată când un lucrător sanitar creștin a fost ucis sau supus violenței pentru refuzul de a se conforma cerințelor nedrepte persoanelor din majoritatea musulmană. Situaţia nu se va schimba în bine pentru măturători creștini și a lucrătorilor in salubritate până când statul își va da seama de responsabilitatea ce o are față de toți cetățenii, indiferent de credința lor, castă și crez „.

Creștinii reprezintă 90 la sută din lucrătorii de salubritate și un procent chiar mai mare de maturatori din Pakistan, potrivit activistului.
 
 Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu