luni, 12 iunie 2017

Implinirea profetiei - reintoarcerea evreilor in Iudeea si Samaria (Cisiordania)

Marea parte a lumii ar socoti aceste locuri de joaca pentru copii ca un obstacol in calea pacii, deoarece se afla in Iudeea-Samaria, sau Cisiordania.

Vedem cum profetia se implineste sub ochii nostri, dupa razboiul din 1967 ?

Cu siguranta. E scris ca sunetul copiilor care se joaca pe strada se va auzi din nou. Ii vedeti, ii auziti...

Am stat de vorba cu fostul primar din Silo, David Rubin, intr-un loc cu vedere la Drumul Patriarhilor, ruta pe care au calatorit Avraam, Isaac si Iacov. Rubin mi-a spus ca Razboiul de Sase Zile a fost crucial in istoria Israelului si a deschis o usa pentru poporul evreu ca sa rascumpere tinutul biblic, dupa 2 000 de ani de exil. Locuri precum Ierusalimul, care a gazduit doua temple evreiesti construite consecutiv, Betleemul, locul nasterii lui Isus, Hebronul, unde sunt inmormantati Avraam, Isaac si Iacov, si Silo, unde a stat Cortul Intalnirii vreme de 369 de ani, toate acestea au revenit in mainile Israelului.

Vedeti razboiul din 1967 ca un punct crucial profetic in istorie ?

Cu siguranta. In cartea lui Ezechiel, se spune cum oasele uscate au venit din nou impreuna. Israelul s-a reunit ca natiune. Daca nu avem dreptul la Silo, la Sihem, la Betel si la Ierihon, atunci sigur nu avem dreptul nici la Tel Aviv.

Nu toata lumea a vazut, insa, oportunitatea. A durat pana in 1967 ca Silo sa fie restabilit, chiar deasupra locului unde se odihnea Cortul Intalnirii. Au fost israelieni care au venit aici si incercau sa ridice corturi pe dealurile din Silo, iar premierul israelian, care cauta aprobarea presedintelui american, spunea mereu armatei sa-i indeparteze pe acei evrei.

La doar cateva luni dupa Razboiul de Sase Zile, israelienii au infiintat prima comunitate evreiasca din Iudeea, la 56 km de Silo, la Kfar Etzion. Evreii locuiau acolo inainte de razboiul pentru independenta din 1948, si au fost fie evacuati, fie masacrati de catre iordanieni. Cand un grup de orfani ai celor ce fusesera ucisi au anuntat guvernul israelian, le-au spus ca, daca nu le vor da permisiunea, ei vor continua sa stea acolo si fara permisiune. Guvernul nu se putea opune orfanilor celor ce fusesera ucisi, si asa a luat fiinta Kfar Etzion.

Rabinul Eliezer Waldman a fost unul din cei care au ajutat la infiintarea unei noi comunitati in anticul Hebron.

Dintotdeauna a existat o comunitate evreiasca in Hebron, chiar in timpul celor 2 000 de ani de exil, pana in anul 1929, cand arabii au masacrat comunitatea evreiasca de aici.

Un mic grup de familii au inchiriat un hotel la Hebron pentru masa de Paste. Dupa aceea, n-au mai plecat de acolo. Cred ca intreaga populatie a Israelului a fost de partea noastra. Chiar si dupa jumatate de an de la Razboiul de Sase Zile, aproape intreaga populatie jubila de fericire. Mii de pelerini israelieni ajung in Orasul Vechi din Ierusalim, pentru ceremoniile religioase. Mass-media era cu noi. Imi amintesc titlurile de atunci, pasaje din scrierile profetilor care fluturau in vant.

Dupa 50 de ani, in jur de 430 000 de israelieni traiesc in peste 200 de comunitati din Iudeea si Samaria. Numarul ajunge la 750 000 daca includem si cartierele din Ierusalimul de Est. Cresterea a fost foarte mare.

Dupa 50 de ani de la Razboiul de Sase Zile, privim in viitor, si avem o viziune a unui Silo care infloreste din nou. Cum arata acest loc in urma cu 50 de ani ?

Era un desert sterp. Nu erau decat dealuri pline de buruieni si de spini. Acest drum duce la o noua scoala pentru populatia in crestere. Sunt 8 000 de locuitori in Silo, si peste 2 000 dintre ei sunt copii care studiaza aici.

Cand teritoriul nu e ocupat de Israel, pamantul ramane pustiu si nu isi mai da roadele. In acest moment, tara Israelului isi da roadele, fiindca Israelul s-a reintors, si cel mai important rod e alcatuit din toti acesti copii.

sursa:http://alfaomega.tv/stiri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu