duminică, 18 iunie 2017

 
 Satenii din statul Uttar Pradesh, India au bătut creștinii, i-au forțat să participe la ritualuri hinduse și au refuzat să le ofere apă, au spus surse.

Patru familii care au fost atacate în satul Jalalabad, districtul Ghazipur se bazează pe apă pentru a iriga câmpurile lor, au spus ei.

"Cum vom supraviețui dacă nu ne lucrăm culturile?", A declarat Sasikala Kumari, în Morning Star News, menționând că primarul satului și poliția au permis hindusilor să întrerupă alimentarea cu apă a creștinilor. "Toți s-au alăturat și au conspirat împotriva noastră".

Sindicatele hinduse din 25 aprilie au bătut cu bețe pe Manoj Kumar, soția lui Pushpa Kumari și alte trei cupluri creștine, inclusiv Sasikala Kumari și soțul ei Ramkreet Ram - și i-au acuzat că au convertit hindusi forțat la creștinism.

"Multimea a susținut pe primarul satului si ne-a forțat să bem gangajal (apă din râul Ganges, considerat sfânt), să mâncăm tulsi [frunzele de busuioc considerate sfinte] și să declarăm că ne-am lepădat de Hristos", a declarat Pushpa Kumari pentru "Morning Star News". "Când ne-am împotrivit, bărbații și femeile din sat ne-au bătut și mai grav."

Cele patru cupluri împreună cu alți patru creștini au refuzat să participe la ritual sau să-L refuze pe Hristos. Alți 13 tineri creștini au fost obligați să participe la ritualul hindus și să-L nege pe Hristos, au spus ei.

"Tinerii au fost forțați de extremiști să consume frunze gangajale și tulsi și să Il nege pe Hristos", a declarat Pushpa Kumari pentru "Morning Star News". „Președintele satului instigă mulțimea să atace pe oricine se convertește la creștinism.“

Când creștinii s-au deplasat la secția de poliție din Dullapur pentru a depune o plângere împotriva atacatorilor, a sosit și primarul satului Santosh Kumar Gupta și i-a acuzat de convertire forțată.

Gupta a negat că el și ceilalți hinduși au presat pe creștini să-L nege pe Hristos și să participe la ritualul hindus, spunând la Morning Stars că incidentul a fost un simpu conflict între cele două grupuri.

Manoj Kumar, care conduce duminica rugăciunile în casa lui, deoarece familiile nu au mijloacele necesare pentru a se deplasa în oraș pentru închinare, a declarat că poliția a ascultat ambele părți.

"Sătenii au fost împotriva noastră, au făcut afirmații false că noi convertim cu forța pe oameni", a spus Manoj Kumar. "Poliția a cerut sătenilor să ne lase să ne urmam liniștiti propria Dharma [învățătura religioasă] și nimeni să nu deranjeze serviciile de rugăciune din biserica din sat".

În prezența primarului satului, sătenii hinduși au spus că vor respecta cererea poliției și nici o parte nu a depus o plângere formală. Acordul nu a făcut nicio referire la apă, iar sătenii au refuzat să o vândă creștinilor.

"Ca rezultat, nu ni se permite să folosim apă în câmp", a declarat Manoj Kumar pentru "Morning Star News". „Suntem gata să plătim prețul pe oră, dar președintele și sătenii au decis să nu ne lase sa irigam. Câmpul nostru se usucă, este ars, mort.

Preimarul satului, Gupta, a declarat pentru Daily Morning Star News că nu poate împiedica pe hindușii să întrerupă apa creștinilor.

"În ceea ce privește problema aprovizionării cu apă, este personal", a spus el. "Dacă nimeni din sat nu vrea să le vândă apă din puțuri, este alegerea lor personală".

Întrebat dacă un produs de bază cum ar fi apa poate fi negat unui popor pe motive religioase într-o țară laică ca India, Gupta a spus că familiile nu i s-au plâns de asa ceva. Dacă ar fi venit, spunea el, ar fi rezolvat.

Familiile au afirmat că declarația primarului satului era neadevărată.

"Am fost la el de două ori", a spus Pushpa Kumari. "Soția lui Gupta ne-a spus să aducem atacatorii în casa lor și ea ne va rezolva problema. De ce ar veni atacatorii?

Creștinii au abordat miercuri (14 iunie) de primarul satului, dar ei au spus că le-a spus doar: "Trebuie să vă coborâți de pe calul vostru. Opriți serviciile de slujire din sat. Lepadați-vă de Hristos si numai atunci apa va fi furnizată pe câmpurile voastre. "

India a ocupat locul 15 pe lista Organizației de sprijin creștină Open Doors '2017 World Watch List din țările în care creștinii se confruntă cu cea mai mare persecuție.


Mai mult citeste aici 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu