vineri, 2 iunie 2017

Cincizecime - ce este și de ce este atât de important?

 Ce sunt Rusaliile?

Cincizecime este sărbătoarea coborarii Duhului Sfânt și nașterea Bisericii. Acestea sunt relatată în Cartea Faptelor.
În Ziua Cincizecimii, erau toţi împreună în acelaşi loc. Deodată, a venit din cer un sunet ca vâjâitul unui vânt puternic şi a umplut toată casa unde şedeau ei. Nişte limbi ca de foc au fost văzute împărţindu-se printre ei şi s-au aşezat câte una pe fiecare din ei. Şi toţi s-au umplut de Duh Sfânt şi au început să vorbească în alte limbi, după cum le dădea Duhul să vorbească. .

Continuăm să citim despre predica lui Petru, despre confuzia inițială a mulțimii și apoi despre mii care au fost adăugați la numărul lor în acea zi.

Mulțimile s-au adunat pentru a marca celebrarea evreiască a lui Shavuot.

Când este Cincizecime?

După cum sugerează și numele, Cincizecimea este dupa Paști la 50 de zile. Este sărbătorită în Duminica Rusaliilor, dar evenimentele speciale de rugăciune au loc adesea în zilele anterioare.

Cum biserica sărbătorește Cincizecime?

Sarbatorile sunt numeroase si diverse. Cu toate acestea, în bisericile occidentale, ele vor implica adesea bannere roșii, robe și alte elemente pentru a indica focul Duhului Sfânt.

Cele nouă zile care preced Cincizecele au fost, în mod tradițional, un moment de rugăciune și anticipare, uneori numit Novena.

În Regatul Unit, Cincizecimea era adesea cunoscută sub numele de Whitsun. Următoarea săptămână ar fi, în mod tradițional, o perioadă de vacanță, care a durat până în 1978, când sărbătoarea bancară de Luni a fost secularizată pentru a deveni sărbătoarea bancului de primăvară. În nord-vestul Angliei, deseori au loc plimbări, uneori cu bannere și benzi.

În multe tradiții se vor spune rugăciuni speciale pentru reînnoirea binecuvântării Duhului Sfânt. Botezurile au loc adesea duminică la Rusalii.

Traducere libera
mai mult aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu