luni, 29 mai 2017

29 creștinii au fost ucisi, inclusiv copiii, dupa ce au fost fortați de IS să nege credința în Isus, dar ei au refuzat


Masacrul de vineri a avut loc după ce radicalii islamici i-au mărșăluit unul câte unul pe cei 29 de creștini și au cerut să-și refuze credința în Isus Hristos.

Un supraviețuitor atacului, a declarat într-un articol din Breitbart News duminică că 10 mascați militanți ai statului islamic au deschis pur și simplu focul în autobuz.

Radicalii IS au oprit autobuzul, au făcut victimele să iasă și au cerut fiecăruia, inclusiv copiilor, dacă erau creștini.

Rashed a explicat că victimele "au fost rugate să renunțe la credința lor creștină și să-și declare credința în islam, dar toți - chiar și copiii - au refuzat. Fiecare a fost ucis cu sânge rece, cu un foc împușcat în cap sau în gât".

Atacul de vineri, la începutul lunii sfinte islamice a Ramadanului, a fost o altă lovitură devastatoare pentru minoritatea egipteană Copts, care în ultimul an au suferit o serie de masacre în mâinile unor radicali, inclusiv bombardamentele bisericii duminicale, care au ucis 46 de credincioși.
(Foto: REUTERS / Mohamed Abd El Ghany)
 un atac împotriva unui grup de creștini copți  26 mai 2017.
 Președintele egiptean Abdel-Fattah el-Sissi a declarat că atacatorii din ultima tragedie vor fi pedepsiți.

Pontiful, care a vizitat Egiptul luna trecută și a cerut pacea, sa rugat ca Dumnezeu "să îi primească pe acești martori curajoși, acești martiri, în pacea lui și să convertească inimile teroriștilor".

Președintele american Donald Trump, care, în campania sa electorală, a promis că va eradica IS, a condamnat vineri "măcelul nemilos al creștinilor din Egipt", despre care a spus că "ne lacrimă inimile și ne întristează sufletele".

"Ori de câte ori sângele nevinovat este vărsat, o rană este cauzată asupra omenirii", a afirmat declarația lui Trump. "Dar acest atac, de asemenea, oteaza hotararea noastra de a aduce natiuni impreuna pentru scopul drept de zdrobire a organizatiilor malefice ale terorii si de a le expune ideologia lor depravata, risipita si blestemata".

Tradus de ValyPavel
Video aici
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu