miercuri, 31 mai 2017

Ofera pastile de sinicid asistat dar refuză acoperirea pacienților pentru tratamente care susțin viața

Un medic din Nevada critica companiile de asigurări care refuză acoperirea pacienților pentru tratamente care susțin viața, dar oferă în schimb pastile de suicid asistat.

Într-un film publicat miercuri de către Fondul de acțiune pentru drepturile pacienților, dr. Brian Callister din Reno, Nevada, descrie situația pe care a întâmpinat-o recent cu doi dintre bolnavii bolnavi, unul din California și celălalt Oregon, după ce a întrebat despre opțiunile de acoperire Companiile lor de asigurări.

"Directorii medicali de asigurări cu care am vorbit au spus că nu vor acoperi procedura de salvare pe care am cerut-o. Dar, hei, apropo, te-ai gandit la sinuciderea asistată?" spunea el în videoclip.

California și Oregon sunt printre statele care au legalizat sinuciderea asistată în ultimii ani.

"Sincer, am fost uimit", spune Callister.

"Este mult mai ieftin să luați câteva medicamente și să vă omorâți decât să vă oferim terapie de susținere a vieții", adaugă Calliste. "Este la fel de simplu ca asta."

Într-un comunicat de presă obținut de The Christian Post, președintele PRAF J.J. Hanson, care este bolnav de cancer la creier, a spus că, fiind disfuncțională ca sistemul american de sănătate, legile asistate de suicid nu oferă pacienților mai multă autonomie. Aceste statuturi fac ca "să se omoare singura opțiune de tratament" la care toată lumea are acces egal ".

Cand statele adopta legislatie in favoarea sinuciderilor asistate "companiile de asigurari pot refuza acoperirea la pacientii care cauta tratament de salvare a vietii", a explicat el. "Este vorba despre resurse pentru companiile de asigurări și furnizorii de asigurări guvernamentale".

Hanson a adăugat că este hotărât să continue să pledeze pentru alții ca el, astfel încât să nu se confrunte cu presiuni similare.

CP a raportat, în februarie, că impulsionarea pentru a legaliza sinuciderea asistată la nivel național face parte dintr-o mișcare mai largă care poate fi urmărită înapoi la mișcarea de eugenie* și deschide ușa pentru alte încălcări ale drepturilor omului, potrivit avocaților demnității umane.

Consulatul american american Conservative Julie Hocker, care sa născut cu Osteogenesis Imperfecta, o condiție osoasă fragilă, a explicat într-un interviu în urma unei discuții în cadrul grupului CPAC, cea mai mare conferință politică conservatoare din Statele Unite, că modul în care aceste legi sunt scrise sunt intenționat Îndoielnice pentru a lăsa spațiu pentru interpretare.

Odată ce medicul consideră că sunteți "eligibil" pentru sinuciderea asistată, Hocker a spus: "nimic nu le separă de a le considera eligibili de la eutanasie".

PRAF este "mișcarea coordonată la nivel național pentru a se opune eforturilor de sinucidere a unui tratament medical", promovând măsuri care protejează drepturile civile ale pacienților, potrivit site-ului grupului.

*Știința de îmbunătățire a populației umane prin reproducere controlată pentru a spori apariția unor caracteristici erecte de dorit. Dezvoltat în mare parte de Francis Galton ca metodă de îmbunătățire a rasei umane, ea a căzut în dezavantaj numai după perversiunea doctrinelor sale de către naziști.
"În Erlangen, universitatea a promovat în mod energic știința eugeniei".

Tradus de ValyPavel
mai mult aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu