duminică, 28 mai 2017

9 creștini uciși ca Jihadiștii au scopul de a transforma Mindanao în statul islamic

 Oficialii din Filipine declară că luptătorii străini legați de ISIS se numără printre militanții care încearcă să preia controlul asupra unui oraș din sud.

Solicitorul general Jose Calida a declarat reporterilor din orașul Davao că indonezianii și malaysii se numără printre cei care se luptă în Marawi.

"Înainte de a fi doar un grup terorist local, dar acum există o ideologie, ei s-au subscris la ideologia ISIS și s-au angajat să se supună pavilionului ISIS, așa că vor să creeze Mindanao ca parte a califatului", a spus el.

Mai mult de 44 de persoane au murit de când teroriștii și-au lansat atacul marți împotriva orașului Marawi de pe insula Mindanao.

Printre morți sunt nouă creștini care au fost executați pentru credința lor.
Președintele Rodrigo Duterte a impus legea marțială în speranța de a controla violența.

"Am avertizat pe toată lumea să nu-mi forțeze mâna", a spus Duterte, potrivit The National. "Trebuie să o fac pentru a păstra republica".

Trupele filipineze efectuează "atacuri de precizie" cu tancuri și lansatoare de rachete pentru a-i viza pe jihadiști.

Insula Mindanao a fost de mult timp baza pentru radicalii islamici din Filipine, iar acum oficialii guvernamentali spun că primesc ajutor din afară.

" Ce se întâmplă în Mindanao nu mai este o rebeliune a cetățenilor filipinezi", a declarat Calida în cadrul unei conferințe de presă. "A transmogrificat în invazia teroriștilor străini care au ascultat chemarea clară a ISIS (grupul islamic de stat) să meargă în Filipine dacă întâmpină dificultăți în a merge în Irak sau Siria".

"Visul grupului Maute, care și-a asumat loialitatea față de ISIS și drapelul său, este transformarea lui Mindanao într-un stat islamic", a adăugat el.



Articol tradus de ValyPavel
video here
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu