joi, 25 mai 2017

Cum se pregatesc asa zisi "penticostali" sa intampine sarbatoarea cincizecimii



Un grup declanșează binecuvântările strălucitoare pentru o Cincizecime strălucitoare!

Creștinii "limbi de foc" cred că vor intampina Cincizecimea mai bine cu "Glitter and Fire" (sclipici si foc), un nou proiect menit să promoveze acceptarea persoanelor LGBT în biserică.

Cincizecime - sarbatoare care va fi sarbatorită de majoritatea creștinilor pe 4 iunie - provine din Cartea Faptele Apostolilor a Noului Testament. După moartea Sa, discipolii lui Isus s-au întâlnit pentru a discuta cum să-și continue slujirea. Dintr-o dată, "au văzut ceva ce păreau a fi limbi de foc care s-au despărțit și au venit să se odihnească pe fiecare dintre ei".

Ucenicii au fost "umpluți cu Duhul Sfânt" și au început să vorbească în limbi străine. Apoi au plecat să instaureze biserici în toată lumea romană, făcând Cincizecimea "ziua de naștere" a bisericii creștine.

Înainte de Rusalii, au adaugat o slujba specială, rugăciuni, binecuvântări și pungi de sclipici roșii, aurii, portocalii și negre, pentru a face ceea ce paritatea ( un grup de advocacy LGBT din New York) speră că va fi o modalitate de a afirma ca si creștinii LGBT.

"Culoarea Cincizecimii este roșie, dar celelalte culori sunt acolo pentru a reprezenta diversitatea, ceea ce este vorba despre Cincizecime", a declarat Marian Edmonds-Allen, director executiv al Parity. "Este vorba despre diversitatea în biserică, care este frumoasă, la fel cum toți oamenii noștri sunt frumoși în diversitatea noastră".

Sclipirea - pe care Paritatea o va trimite oricarei congregații sau ministere interesate, este gratuita. Poate fi amestecată cu ulei pentru ungere sau învelită în hârtie și aruncată în aer pentru a ploua peste oameni în special, "binecuvântări strălucitoare".

"Nu face parte din respectarea biblica a Cincizecimii.," a spus Edmonds-Allen. "Ceea ce am descoperit este că oamenii care nu ar intra pe ușa unei biserici iubesc ideea de a primi o binecuvântare pe stradă", a spus ea. "Și am descoperit că oamenii din biserica iubesc ideea de a ieși și de a fi martori, spunând:" Noi suntem afirmatori LGBT. "Este o modalitate de a afirma ceva în contextul slujirii și al bisericii lor".

Atât proiectele "sclipici si foc", cât și protestele de la Rusalii sunt colaborarea dintre Virtutea Paritate și cea Queer, o organizație afirmantă LGBT fondată de Rev. Elizabeth Edmund, preot și activist episcopal.

În timp ce câteva denumiri creștine importante primesc și aproba pe membrii și clerul LGBT, alții nu. Biserica episcopală, Biserica Evanghelică Luterană din America, Biserica Prezbiteriană (SUA), Biserica Unită a lui Hristos și Biserica Comunității Metropolitane au o implicare deplină, însă Biserica Metodistă Unită este retinuta pe această temă.

"Sarbatoarea cu sclipici" a facut mult zgomot in randul unor creștini. Jacob Lupfer, un cronicar creștin pentru Serviciul de știri religioase spune:
"Protestantismul american este deja puternic și vizibil împărțit pe linii pro-anti-gay", a scris el.

După cum spune Edmonds-Allen ca oricine a curățat vreodată de pe un obiect de artizanat acel material sclipitor, stie ca sclipirea "nu renunță niciodată". Are o putere specială, a spus ea, când este aplicată pe frunte sau pe o altă parte a corpului.

"Oamenii iubesc să experimenteze atingerea personală, în special oamenii care sunt curioși și nu au fost la biserica într-o perioadă lungă de timp", a spus ea. "Ei nu au avut pe cineva să-i privească în ochi și să spună:" Dumnezeu te iubește, la fel cum ești ", iar când li se face asta, este foarte puternic impactul asupra lor.
Tradus de ValyPavel 
http://religionnews.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu