marți, 30 mai 2017

Mulți indonezieni realizează că Islamul este fals si caută pe Hristos

Un pastor crestin spune că mulți indonezieni realizează că Islamul este fals, căutând pe Hristos.

Creștinismul crește în Indonezia, potrivit unui pastor baptist din Jakarta. Dar, în același timp, influența islamului radical este de asemenea simțită, unele regiuni din țară adaptând reglementările extrem de restrictive.

Pastorul, numit Kongkin, a declarat, joi, într-un interviu telefonic, că postul său din Jakarta îi ajută pe creștinii persecutați și se asigură că povestirile lor sunt auzite în țară și în străinătate.

"Când o parte a corpului suferă, fiecare parte suferă cu ea", a spus Kongkin.

El le-a spus lui CP că este un fost musulman și că mesajul Evangheliei însuși la convins să-L urmeze pe Isus Hristos.

"Chemarea Salvării de către Hristos", el a descris ca principalul motiv al deciziei sale de a se converti. "Mesajul de iertare, care se extinde la păcătoși. Mi-am dat seama că eram fără speranță", în timp ce făcea parte din credința islamică, a explicat el.

"Am auzit Evanghelia de la prietenul meu și am văzut mărturia familiei lui, umblarea lui ca creștin" și "pacea și bucuria" care le avea și am crezut că "asta vreau".

"Am început să caut pe Domnul și l-am acceptat pe Isus Hristos ca Mântuitorul meu", a spus el.

Kongkin a remarcat că familia sa musulmană: "au crezut că sunt nebun" la început, că convertirea sa la creștinism a fost "parte a spiritului meu răzvrătit" și chiar dacă au sperat prima dată că se va întoarce la islam, în cele din urmă și-au dat seama că sa angajat la Noua sa credință.

Pastorul a explicat că nu a suferit bătăi și nu a fost aruncat de familia sa. Schimbarea a descris-o mai mult ca fiind un "musulman modern", dar a fost tratat diferit de alte rude care urmează o versiune mai strictă a islamului.

Indonezia este cea mai mare națiune musulmană din lume și, deși creștinismul reprezintă doar șapte la sută din populație, în conformitate cu CIA Factbook, Kongkin a spus că mai mulți oameni îl îmbrățișează credinta in Isus.

Pastorul a remarcat că, în cadrul lucrării sale de lucru în domeniu, a auzit multe povestiri despre foști musulmani care au decis să vină la Isus.

"Numarul crestinilor devine tot mai mare și mai mare în multe părți ale Indoneziei. Există o creștere constantă", a spus el, observând că există îngrijorare din unele părți ale comunității islamice asupra creșterii creștinismului.

"Cred că mulți musulmani înțeleg că Islamul este fals, ei văd bombardamentele și atacurile teroriste făcute în numele islamului și se întreabă:" Ce-i asta? " el a declarat.

"Ei își dau seama că trebuie să existe o cale mai bună, iar apoi ei îl găsesc pe Hristos".

Așa cum subliniază grupul creștin-paznic Open Doors, persecuția rămâne înaltă în Indonezia, indicând-o la numărul 46 în Lista țărilor lumii unde credincioșii sunt cei mai vizați pentru credința lor. Deși a fost mult timp considerat un model al democrației musulmane și al coexistenței interreligioase, influența Islamului radical crește.

Kongkin a spus că cea mai mare amenințare pentru creștinii din Indonezia provine atât din legile guvernului, cât și din elementele islamice radicale, care influențează și presează guvernul local.

"Ei au o influență din ce în ce mai mult asupra politicii, nu atât guvernului central, cât și guvernului provincial", a explicat el, observând că grupurile hardlineri presează organele reprezentative locale pentru a produce regulamente care să reflecte legea șariei.

Un exemplu la care a subliniat este districtul Tanara din provincia Banten, care a emis statute care interzic femeilor să meargă pe stradă singure sau cu cineva care nu este soțul lor sau care face parte din familia lor dupa ora 10:00.

Kongkin a menționat că orice femeie de genul asta "care se găsește pe străzi este considerată o prostituată sau are probleme morale". El a afirmat că astfel de femei care rup curfew "sunt luate de poliția provincială locală și aduse la un centru de reabilitare", din cauza suspiciunilor că fac ceva ce nu este acceptabil în societatea islamică.

Femeile sunt de obicei ținute pentru o lună întreagă la astfel de centre de reabilitare înainte de a fi eliberate.

Alte solicitări de reglementare tulburătoare au fost interzicerea consumului de alcool. Chiar dacă legea Sharia trebuie doar să se aplice musulmanilor, pentru a părea echitabilă, poliția a pedepsit, de asemenea, creștinii și alți non-musulmani care beau.

Cel mai recent, ceea ce a atras atenția internațională este condamnarea  fostului guvernator creștin din Jakarta, Basuki Tjahaja Purnama, cunoscut și sub numele de Ahok.

Politicianul, care a pierdut în aprilie oferta de realegere, a fost găsit vinovat de insultarea credinței islamice, care a rezultat dintr-un incident din septembrie trecut, în care el a făcut referire la pasaje din Coran, argumentând că adversarii încearcă să folosească cartea sfântă pentru a înșela oamenii votând împotriva lui.

Deși Ahok a susținut că nu intenționează să comită nici o infracțiune, la începutul acestei săptămâni, a renunțat la recursul la pedeapsa cu închisoarea de doi ani, explicând că ia decizia "de dragul poporului și al națiunii noastre", a raportat World Watch Monitor.

Kongkin crede că Ahok a renunțat la apelul său din cauza credinței sale creștine, lăsându-l pe Dumnezeu să fie judecătorul la sfârșit.

"Respect decizia lui", a spus pastorul.

"El vrea, de asemenea, să-i facă pe oameni să vadă că" mă confrunt cu acest lucru din cauza nedreptății și nu voi face nici un apel, pentru ca toată lumea să poată învăța din ceea ce mi sa întâmplat ", a spus Kongkin despre Ahok.

El a susținut că tot mai mulți oameni din Indonezia consideră într-adevăr că cauza este o nedreptate efectuată de instanță, care a fost "influențată de oameni care au agende".

Kongkin și-a împărtășit speranțele că această realizare va împinge în cele din urmă instanțele să fie reformate, deoarece Ahok "nu a făcut nimic pentru a merita pedeapsa".

"Ahok a făcut atâtea lucruri bune pentru popor - el a eradicat corupția, a oprit oamenii care i-au plăcut să fure bani din proiecte guvernamentale, a construit infrastructură care a înfrumusețat orașul", a spus el.

"În întreaga țară din Indonezia oamenii susțin Ahok și plâng că i se face asa ceva", a adăugat el. "Nu vrem ca musulmanii radicali să ia în cele din urmă întreaga țară".
 Tradus de ValyPavel
mai mul aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu