marți, 30 mai 2017

Cei care nu doresc să facă căsătorii homosexuale din cauza conștiinței lor nu trebuie să fie forțați


Un lider al Bisericii din Scoția, care a convocat Forumul Teologic al bisericii, a spus Adunării Generale că nu există nici un motiv teologic care să se opună căsătoriilor homosexuale în Biserică si a prezentat un raport care propune ca organul de conducere să aprobe un studiu detaliat privind modul în care asemenea ceremonii ar putea fi permise.

"Considerăm că acest lucru este mai degrabă permisiv decât directivă", a declarat Foarte Rev. Iain Torrance adunării, potrivit BBC. "Spunem că, nu putem vedea nici un motiv teologic suficient pentru ca Biserica să nu autorizeze în mod special pastorii să se roage la nunți de același sex, dacă acest lucru nu aduce atingerea poziției celor care refuză să facă acest lucru din motive de conștiință. "

Torrance a adăugat: "Sper că ne îndreptăm spre o altă etapă a acestui argument lung. Putem începe, poate, să spunem celor cu care am fost in dezacord " îmi pare rău." ...

Nu a existat opoziție din partea adunării față de scuzele propuse, potrivit The Guardian.
Raportul spune că pastorii și diaconii individuali care nu dorește să facă căsătorii homosexuale din cauza conștiinței lor nu trebuie să fie forțați să facă acest lucru.

Pentru a face față opoziției, raportul mai afirmă: "De exemplu, nu credem că extinderea căsătoriei a două persoane de același sex deschide ușa unui argument bazat pe drepturile căsătoriei, ar trebui extins la sindicatele poliamoroase, De exemplu, credem că ușa ar trebui să fie deschisă si pentru căsătorie cu roboți. Consimțământul în cadrul unei relații de legământ între două persoane rămâne în centrul înțelegerii noastre ".

Un pastor care se opune ideii de a permite căsătoria între persoane de același sex în Biserică, a fost citat spunând că activitatea homosexuală este "contrară Cuvântului lui Dumnezeu ... este păcătos ... Nu putem numi bine ce Dumnezeu a numit rău".

Ultimul recensământ al Bisericii din Scoția a arătat că numărul de creștinilor din țară a scăzut la 390.000, reprezentând 7,2% din populația scoțiană, fiind în scădere de la 854000 (17% din populație) în 1984.

Statisticile proven din Recensământul Bisericii Scoției din 2016, potrivit BBC. Studiul a arătat, de asemenea, că 42% dintre biserici aveau vârsta de peste 65 de ani, iar numărul congregațiilor a scăzut de la 4.100 în 1984 la 3.700 în 2016.

Cercetătorul Peter Brierley a declarat că cifrele indica că Scoția se confruntă cu o criză a creștinismului. "Locuim în secolul 21, iar una dintre trăsăturile secolului XXI este că loialitatea oamenilor față de anumite credințe nu mai este la fel de puternică ca atunci când era", a spus el. "Există, de asemenea, destul de mulți creștini invizibili care mergeau la biserică, încă mai cred în Dumnezeu, dar s-au mutat, poate într-o zonă rurală și pur și simplu nu au mai găsit o biserică la care să meargă".

În unele biserici s-a permis citirea unui verset din Coran care afirmă că Isus Hristos nu este Fiul lui Dumnezeu în timpul serviciului bisericesc.Iar pastori încurajeaza relațiilor dintre creștini și musulmani.

Tradus de ValyPavel
mai mult aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu