duminică, 28 mai 2017

Regimul Kim din Coreea de Nord este înspăimântat de Evanghelie

Lankford, co-președinte al Congresului de rugăciune al Caucusului

WASHINGTON - Regimul Kim din Coreea de Nord, care a închis, a torturat și chiar a ucis mii de creștini, este înspăimântat de Evanghelie, senatorul James Lankford, R-Okla., A declarat miercuri activiștilor de libertate din Coreea de Nord.

Deși Coreea de Nord are câteva biserici conduse de stat, menite să creadă că religia este permisă în țara comunistă, practicarea și închinarea creștinismului real și a altor religii  este ilegală în Coreea de Nord.

Mii de creștini care participă la mișcarea bisericii subterane și creștinii care evanghelizeaza riscă să fie arestați și aruncați în lagăre de muncă și torturați împreună cu alți crestini, dușmani politici ai regimului Kim și cei care susțin libertatea. Sute de mii de prizonieri au murit de când regimul Kim a venit la putere în 1948.

"Sunt uimit de faptul că sunt eu însumi sunt creștin, dar sunt uimit si de faptul că [împărtășirea Evangheliei] atrage teama lui Kim Jong Un și a acelui regim", a spus Lankford. "Mă gândesc la cuvintele care se găsesc în această carte și cât de îngrozit sunt din această carte. Mă gândesc la unele dintre lucrurile pe care le spune."

Lankford a continuat citând pasajul din Matei 22: 37-40.

"Regimul este îngrozit de afirmații de genul acesta, unde Isus le-a spus tuturor:
„‘Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.’   Aceasta este cea dintâi şi cea mai mare poruncă.  Iar a doua, asemenea ei, este: ‘Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.’  În aceste două porunci se cuprinde toată Legea şi Prorocii.”, a spus Lankford. "Regimul lui Kim este îngrozit de această afirmație. Este doar o simplă declarație, dar aici este ceea ce cere Dumnezeu pentru a putea să-L iubim pe Dumnezeu și să-l iubim pe aproapele tău".

De asemenea, el a citat 1 Timotei 2: "Pavel scrie lui Timotei:"
Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii, pentru împăraţi şi pentru toţi cei ce sunt înălţaţi în dregătorii, ca să putem duce astfel o viaţă paşnică şi liniştită, cu toată evlavia şi cu toată cinstea. Lucrul acesta este bun şi bine primit înaintea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, care voieşte ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului.".

Lankford a rezumat că "prima noastră chemare a Evangheliei este să putem iubi pe vecinul nostru" și "să-L iubim pe Dumnezeu". El a adăugat că chemarea lui Pavel îi spune oamenilor să "arate respect și să trăiască o viață liniștită și demnă".

"Acesta este textul subversiv a cărui mesaj sperie regimul și care este uimitor pentru mine", a adăugat el.

Într-o discuție de mai târziu, Greg Scarlatoiu, expert în cazurile de încălcare a drepturilor omului din Coreea de Nord, care a condus la publicarea a cel puțin 24 de rapoarte și cărți pe această temă, a oferit explicația sa de ce regimul Kim se teme de creștinism.
Greg Scarlatoiu, the executive director of the Committee for Human Rights in North Korea, speaks during the International Christian Concern's annual policy day on Capitol Hill in Washington, D.C. on May 24, 2017.

Scarlatoiu, care este și directorul executiv al Comitetului pentru Drepturile Omului din Coreea de Nord, a declarat că unul dintre cele mai mari motive pentru care regimul Kim are o dispreț față de creștinism se datorează amenințării sale față de capacitatea regimului de a controla informațiile.

"În prezent, Coreea de Nord este o dinastie postcomunistă, post industrială, cleptocratică, care deține un monopol absolut asupra puterii politice la domiciliu, nu este un cartel cripto-critic, este un monopol absolut. a spus. "Singurul concurent este, pe de o parte, creștinismul și, pe de altă parte, Republica Democrată Liberă, prosperă și democratică [Coreea de Sud]".

"[Creștinismul] oferă un set alternativ de credințe, un mod alternativ de viață, un mod de viață care nu tolerează tirania", a continuat el. "Regimul nord-coreean se teme de creștinism deoarece oferă un loc pentru schimbul de idei. Amintiți-vă că acest regim și-a menținut puterea prin controlul informațiilor, printr-un nivel absolut coplesitor de constrângere, control, supraveghere și pedeapsă care este executat de 270.000 de agenți Trei agenții de securitate veșnică - o vastă rețea de informatori ".

Open Doors SUA a clasat Coreea de Nord drept cea mai gravă țară din lume atunci când vine vorba de persecuția creștinilor timp de 16 ani consecutiv pe lista World Watch.

"Pentru cei din guvern, este responsabilitatea noastră să facem presiuni oriunde putem," a spus Lankford.

El a sugerat că guvernele occidentale ar trebui să impună restricții de călătorie pentru oficialii nord-coreeni. El a adăugat că băncile ar trebui să fie amenințate de pierderea afacerii din S.U.A. dacă fac afaceri cu Coreea de Nord. În plus, el crede că ar trebui să existe o interdicție pentru vânzarea de bunuri de lux pentru oficialii nord-coreeni.

"În timp ce suntem limitați în lucrurile pe care le putem face, ar trebui să facem tot ce putem face pentru a putea exercita presiuni asupra conducerii Coreei de Nord până când au deschis una dintre cele mai fundamentale demnități umane - dreptul de a fi capabili să creadă din inima și să poată urmări pe Dumnezeu", a declarat Lankford.

articol tradus de ValYPavel
sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu